Pels mes valents... Espases i mes roses!!!

Manualitats per fer a casa: rosa i espasa per Sant Jordi

Per la Diada de Sant Jordi, a Catalunya, és costum regalar una rosa (símbol d’amor) i un llibre, amb motiu del dia del llibre.
També és dia de cavallers, en commemoració al cavaller Jordi: segons explica la llegenda popular, el noble cavaller Jordi va combatre i matar un drac que causava terror a tota una població. Dels degotalls de sang del drac, que arribaven a terra, és d’on va néixer el roser.
En el marc d’aquesta Diada de Sant Jordi us proposem una manualitat fàcil per fer amb nens: Una espasa i una rosa! Esperem que us agradin!
Material que necessitem per fer l’espasa de Sant Jordi (o de qualsevol altre cavaller):
  • Un cartó més aviat gran
  • Cinta adhesiva transparent
  • Cinta adhesiva de color
  • Un llapis
  • Un “cutter”(o tisores)
Com fem la espasa de Sant Jordi?
En un cartó dibuixarem la silueta d’una espasa i la tallarem.

Després folrarem la part allargada de l’espasa amb cinta transparent. Aquesta és l’opció més senzilla però també podem animar als nens que la pintin, hi dibuixin les gotes de sang del drac, la folrin abans de paper d’alumini o, el més interessant: que a ells mateixos facin allò que se’ls hi acudeixi.

A continuació decorarem el mànec de l’espasa de Sant Jordi. De nou, l’opció senzilla serà folrar-la, per exemple amb cinta aïllant de color (tal com mostrem en l’exemple de la nostra manualitat de Sant Jordi). De totes maneres, us animem a aprofitar la creativitat dels infants i a veure quines propostes fan per decorar la seva espasa de Sant Jordi.

Dit i fet! Una manualitat fàcil: només amb tres passos ja tenim la nostra espasa de Sant Jordi!
Material que necessitem per fer la rosa de Sant Jordi (o una rosa per a qualsevol altra ocasió):
  • Paper de seda vermell
  • Paper de seda verd
  • Tisores
  • Pals tipus escuradents llargs
  • Cola
  • Cel·lo
Començarem aquesta manualitat tallant el paper de seda vermell amb l’amplada que considerem que ha de tenir la nostra rosa de Sant Jordi. A continuació l’anirem arrugant i enrotllant per tal que vagi agafant la forma de la flor.
Quan tinguem la flor preparada la col·locarem a l’extrem del pal i la fixarem amb cel·lo.

Llavors haurem de decorar la tija de la nostra rosa de Sant Jordi. Per fer-ho tallarem una tira gruixuda del paper de seda verd.
Començarem per la part posterior de la flor. Hi podem afegir un gota de cola (en la seva substitució podem afegir un tall de cel·lo al finalitzar, com es veu en la imatge) i anirem embolicant el pal amb el paper de seda verd, tot enroscant-lo.

Arribats al final del pal podem afegir un altre tros petit de cinta adhesiva i ja tindrem també la nostra rosa de Sant Jordi feta!

Teniu propostes per aquesta o d’altres manualitats? Ens les feu arribar? Deixeu els vostres comentaris o esmenteu-nos a les nostres Xarxes Socials amb el hashtag #ManualitatsParentalis
També ens agradarà rebre les fotos de les vostres creacions
 Mes activitats a aquest web:
https://parentalis.com/ca/manualitats-per-fer-a-casa-rosa-i-espasa-per-sant-jordi/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arriba Sant Jordi!